Néhány éve még el sem tudtuk volna képzelni, hogy ki sem kell mozdulnunk a jól megszokott szobánkból ahhoz, hogy „elmenjünk dolgozni”. Mára ez már annyira elterjedt foglalkoztatási formává nőtte ki magát, hogy a mikro vállalkozásoktól kezdve egészen a mamutcégekig számos helyen rendszeresen előfordul. Szakértők szerint a távmunka olyan gyors ütemben terjed, hogy néhány éven belül minden harmadik munkavállaló a munkahelyétől távol fogja elvégezni a feladatait. 

Számos jövőbe mutató cégvezető már felismerte a távmunka, vagy idegen szóval a „home office” nyújtotta lehetőségeket. 

De vajon igazuk van? Mégis hogyan lehetne hatékonyan menedzselni a távoli kolléga, vagy akár kollégák munkáját? Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre a távmunka valóban eredményes vezényléséhez? 

A válasz a Microsoft háza táján keresendő, mégpedig a 2018. július óta létező Teams szolgáltatásnál. 

Mit tud ez a Microsoft Teams? Miben segít nekem? Mi is ez pontosan? 

A Microsoft Teams 300 főig ingyen is használható, csapatmunkát segítő szolgáltatás. Elsősorban nagyvállalati frontvonalra készült csevegő és kollaborációs szoftverként, de néhány hónappal ezelőtt a kis- és középvállalati piacra is betette a lábát. 

Kezdetben még csak az Office 365 felhőszolgáltatás részeként volt elérhető, azonban mára már felismerték, hogy önállóan is tökéletesen megállja a helyét a piacon. 

Ezt nyújtja számunkra a Microsoft Teams: 

1.Gördülékeny kommunikációt biztosít 

A Microsoft Teams gördülékeny, átlátható és gyors kommunikációt biztosít írásban, beszédben vagy akár videón keresztül is. Köszönhető ez a letisztult és logikus kezelőfelületnek, valamint a tematizált topikoknak. 

Ráadásul a legtöbb hasonló szolgáltatással ellentétben, a Teams-ben korlátlan számban visszakereshető minden üzenet. (A nagy rivális Slack esetében például visszamenőleg csak 10k üzenetet olvashatunk el.)  

Nem beszélve arról, hogy a Teams felhasználói már szervezeten kívülről is bevonhatnak beszélgetőpartnereket, mivel elérhető a vendég-hozzáférés funkció is. Így például egészen egyszerű módon kapcsolhatunk be a csapatmunkába külső szakértőket is. 

2.Számos integrációval és konnektorral rendelkezik 

Egy vállalati szoftver esetében elengedhetetlen, hogy azt a többi, napi szinten használt alkalmazással is gond nélkül össze lehessen kötni. 

Teams ennek fényében született és azóta csak egyre jobban bővül. Mindenféle probléma nélkül kommunikál az Asanától kezdve a Trellón át a Githubig minden széles körben elterjedt szoftverrel. 

Továbbá a Teams teljesebbé teszi a csapatmunkát a népszerű Office 365-ös appokkal is. (például: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint stb.). 

3.Több különálló szoftvert helyettesít 

A Microsoft Teams esetében mindenképpen egy komplex szoftverről beszélünk. Lehetőséget biztosít számunkra, hogy ne számos különálló alkalmazást használjunk egyszerre, hanem azok funkcióit egy barátságos kezelőfelületen belül tömöríti, hogy mindent ott érjünk el, ahol szükségünk van rá.  

De hogyan segít ez nekem a távmunka hatékonyabbá tételében? 

A Microsoft Teams hadat üzent minden bonyolult, alig használható és drága csapatmunkát segítő szoftvernek.  

A Teams lehetővé teszi, hogy bárhol is légy a világban, problémamentesen kommunikálhass a kollégákkal írásban, videón vagy éppen hangon keresztül. 

 lehetővé teszi, hogy bárhol is légy a világban, problémamentesen kommunikálhass a kollégákkal írásban, videón vagy éppen hangon keresztül. 

A felülete az úgynevezett szálakra bontott beszélgetésekre helyezi a hangsúlyt. Így tehát a klasszikus IRC-élménnyel szemben lehet egyes, különálló üzenetekre is válaszolni. 

A kiegészítő lehetőségeknek hála pedig elképesztően egyszerű módon továbbíthatsz szinte bármit, bárkinek.  

Összefoglalás 

A Microsoft Teams önmagában is, de az igazi svájcibicska Office 365 oldalán is megállja a helyét a legtöbb vállalat számára. Egyetlen szoftverként szolgálja ki a legtöbb felmerülő kommunikációs igényt, ez teszi igazi titkos fegyverré, ami akár a te oldaladon is ott lóghat.  


Ezek is érdekelhetnek még:

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.