Miként lehet biztosítani vállalaton belül a hatékony kommunikációt és egyúttal hogyan lehet egyszerűsíteni a munkatársak közötti feladatmegosztást? Van-e mód arra, hogy a csapatmunka menedzselését szolgáló online felület tetszés szerint személyre szabható legyen? Illetve milyen módon lehet gondoskodni a közös munka során az adatok védelméről és biztonságáról?

Könnyen lehet, hogy ezek a kérdések már a te cégednél is felmerültek. Minden bizonnyal komoly hasznát vennétek egy olyan megoldásnak, amely egyszerre képes segíteni a vállalaton belüli feladatok tervezését és elosztását, valamint az ezzel kapcsolatos információcserét a kollégák között.

Ha tehát éppenséggel hatékony üzleti kommunikációs megoldást keresel a vállalkozásod számára, ebben a bejegyzésben megtalálod azokat a fő szempontokat, amikre a keresés során érdemes figyelned. Emellett arra is rálátásod nyílik, hogy a Microsoft erre a célra fejlesztett alkalmazása a fent említett szükségletek közül melyekre képes ideális megoldást nyújtani.

A cikk végére érve remélhetőleg egyet fogsz érteni a vállalati online kommunikációs és feladatkezelő applikációk hasznosságával, illetve közelebb fogsz kerülni ahhoz, hogy új szintre emeld a cégeden belüli együttműködést.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy üzleti kommunikációs alkalmazásnak?

A legfontosabb feladat hatékonyan támogatni a vállalaton belüli feladatok kezelését, illetve könnyen használható felületet biztosítani a teendőkkel kapcsolatos filemegosztáshoz és kommunikációhoz.

Ennek megfelelően a következő kívánalmak támaszthatók vele szemben:

  • a felülete legyen könnyen kezelhető és személyre szabható, hogy a felhasználó azt az általa megvalósítani kívánt projektekhez tudja igazítani;
  • az egyeztetésekhez, megbeszélésekhez és üzenetváltásokhoz kínáljon gyors és kényelmes alternatívát chat, szöveges üzenetek vagy akár videóhívások segítségével;
  • tegye lehetővé a projekttel kapcsolatos fileok megosztását és közös szerkesztését;
  • a korábbi beszélgetések, projekt mérföldkövek legyenek egyszerűen visszakereshetők;
  • biztosítson hatékony adatvédelmet;
  • legyen integrálható más, a munkavégzést elősegítő alkalmazásokkal és programokkal;
  • mindezen előnyöket pedig kínálja kedvező ár/érték arányban.

Érdekel, hogy a felsorolt kulcsfontosságú szempontok alapján a Microsoft által alkotott megoldás, a Microsoft Teams milyen mértékben képes megfelelni az elvásároknak? Érdemes ennek kicsit részletesebben is utánanézni.

Testre szabható és könnyen kezelhető felület

A Microsoft Teams alapértelmezett megjelenítése lehetőséget kínál a változtatásokra és testre szabásra. A közös munkát és az egyszerűbb kezelést praktikus navigációs fülek segítik, így a használata egyszerűen elsajátítható és alakítható a felhasználó igényei szerint.

Egyszerű és kényelmes kommunikáció a munkatársak között

A csapattagok közti egyeztetés megvalósulhat szöveges üzenetek, chat, hangüzenetek vagy videóhívások formájában is.

A Skype integráció segítségével akár több ezer fős meetingek is szervezhetők vállalaton belüli, vagy akár cégen kívüli résztvevők meghívásával.

Könnyed filemegosztás

A munkavégzéshez szükséges fileok pár kattintással feltölthetők a közösen használt felületre és megoszthatók a projekt más résztvevőivel. Lehetőség van a dokumentumok online szerkesztésére, illetve prezentálására is.

Visszakereshető előzmények

A Microsoft biztonsági mentést készít a korábban használt fileokról. Ha egy dokumentum törlésre kerül, végérvényesen nem fog elveszni, mert a Sharepoint felület eltárolja azt.

A korábbi chat vagy e-mail üzenetek visszakeresése során időt pazarló hosszas görgetésre nincs szükség, mert a munkánkat praktikus kereső felület segíti.

Adatok biztonsága

A Microsoft Teams tervezése során az adatbiztonság végig kiemelt szerepet kapott. Ennek elősegítése érdekében a cég komoly erőfeszítéseket tett, hogy páratlan biztonsági funkciókkal gondoskodjon a felhasználók adatainak védelméről. Adatbiztonság szempontjából a Microsoft Teams kiemelkedőt nyújt más hasonló alkalmazásokhoz képest.

Integrálás más felületekkel

Az olyan Office 365 applikációkkal való könnyed és egyszerű integráció mellett, mint a Word, az Excel, a Skype for Business vagy a PowerPoint, a Microsoft Teams integrálható számos úgynevezett „third party” alkalmazással is, kényelmesebbé téve ezzel az adatok kezelését és a közös munkát.

Ár/érték arány

A Microsoft Teams kedvező áron biztosít magas minőséget és sokrétű funkciókat felhasználóinak.

A már elérhető 5 dolláros havidíj alacsonynak számít az Asana 9,99, illetve a Slack havi 8 dollárjába kerülő előfizetéséhez viszonyítva. Hátrányként az ingyenes próbaverzió hiánya róható fel.

Az Office 365 tulajdonosok számára a Teams gyakorlatilag ingyenes, hiszen a csomag részeként ingyenesen használhatják.

Remélhetőleg a bejegyzés elolvasása után már tisztábban látod, milyen összetett módon képes új lendületet adni egy online alkalmazás a cégen belüli feladatok hatékony menedzseléséhez. Amennyiben kérdésed merült fel a témával kapcsolatban, ide kattintva tedd fel bátran.


Ezek is érdekelhetnek még:

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.