Elkötelezettség a lelke mindennek – 1. rész

A valóság néha bizony fáj, de mi szeretünk őszinték lenni az olvasóinkkal. A tény: a globális munkaerő MINDÖSSZE 15%-a teljesen elkötelezett a munkájával kapcsolatban. Ez a lelkes, kicsiny szelet információkat oszt meg a többiekkel, teljesen érti a munkafolyamatokat, gördülékenyen kooperál a kollégáival, a vezetőivel és az ügyfelekkel is. A fennmaradó 85% pedig… hát nem annyira. De van mód a változtatásra. Mutatjuk alább!

Kezdjük a legelején. Azt is reagálhatnád a leadre, hogy „Miért érdekeljen engem, ha nem elkötelezett a munkaerő? Hát csinálja meg a feladatait valahogy és kész.” Ez is egy hozzáállás, de nézzük meg közelebbről a dolgot!

Meg kell hagyni, jól hangzik ez az elkötelezettség dolog…

Egy dolgozó, aki valahogy megcsinálja a munkát, csupán valahogy megcsinálja a munkát. Egy dolgozó, aki elkötelezett, ezzel szemben toronymagasan jobb teljesítményt nyújt, produktívabb, hatékonyabban dolgozik együtt másokkal és nem utolsó sorban jobban átgondolt döntéseket hoz.

Miért jó az elköteleződés a gyakorlatban?

Ha ezek még mindig nem egyértelmű előnyök, akkor váltsuk az egészet pénzre! Mit fognak látni abból az ügyfeleid, ha a munkatársaid elkötelezettebbek? Eleve más lesz a kollégáid magatartása – lelkesebbek és kedvesebbek lesznek –, ami már önmagában egy óriási jó pont, ha például az ügyfélszolgálat, a HR vagy az értékesítés területéről van szó. Ennek hála javulni fog a vásárlói élmény is, ami ugye kulcsfontosságú ahhoz, hogy visszatérő, hűséges ügyfeleid legyenek. (Akik egyébként minden marketinges összes befektetett pénzénél hatékonyabban tudják reklámozni a vállalkozásodat pusztán azzal, hogy mesélnek róla valahol.)

Hogy születik meg az elköteleződés?

A másik gyakorlati dolog pedig – az ember mindig ezt a részt várja a cikkekben… –, hogy hogyan tudod megvalósítani az elköteleződést a munkatársaid körében. Megint csak nem fogunk jól hangzó dolgokat kamuzni nektek: nem úgy, hogy elmegyünk hozzátok, mélyen belenézünk a csapattagjaitok szemébe és a pillantásunktól hirtelen elkötelezettek lesznek. Nem is attól, hogy elolvasták ezt  a cikket. Hanem attól, hogy ti magatok, együtt építitek ki az elköteleződést, ez pedig egy komplex folyamat.

Amiben biztosan számíthattok ránk!

Minden eszközt biztosítunk számotokra, hogy egy vonzó munkakultúrát építhessetek ki. Olyat, amiért mindenkinek megéri lelkesedni. A hibátlan belső kommunikáció talán a legfontosabb dolog egy cég életében, mindenre hatással van ugyanis. A Microsoft 365 sokféle eszközével támogat titeket abban, hogy semmi szín alatt ne beszéljetek el egymás mellett ezután!

A kommunikáció mellett a másik fontos dolog a csapatmunka támogatása. Erről is elmondhatnánk minden szépet és jót, de többet ér minden szónál, ha csak annyi áll itt: TEAMS és PLANNER.

…és a sornak még nincs vége. Jövő héten folytatjuk! (Ez már túl sok karakter lenne.)