microsoft-teams

Microsoft Teams fejlesztés: mostantól külsősöket is meghívhatunk

Fél évvel ezelőtt tette elérhetővé a Microsoft a Teams alkalmazást, amit azóta több, mint 125.000 szervezetben kezdtek el használni. Az elmúlt 6 hónapban folyamatosan fejlesztették a szolgáltatást, viszont most egy nagy mérföldkőhöz érkeztek: a cégen belüli Teams csoportokba mostantól külsős csoporttagokat is meghívhatunk, feltéve, hogy rendelkeznek kereskedelmi Office 365-t licensszel,

vagyis van céges Office 365 fiókjuk egy másik vállalatnál.

Ha ez a feltétel teljesül, úgy az új, külsős csoporttagok már chatelhetnek, csatlakozhatnak meetingekhez, dolgozhatnak a közös dokumentumokon is és így tovább.

A Microsfot Teams teljesítése az elmúlt fél évben

A külsős csapattagok, vendégek hozzáadása Microsoft Teams csoportokhoz egy olyan fejlesztés, amit a felhasználók jelentős része már nagyon régóta várt. Ahhoz, hogy ezt a Microsoft a leghatékonyabb módon tudja biztosítani, 3 alapelvet fogalmazott meg:

Csapatmunka

Ma már szinte lehetetlen egyedül dolgozni, csapatok vannak mindenhol, minden méretben és formában. Az egyszerű kommunikáció, az információ- és fájlmegosztás elengedhetetlen része a munkafolyamatnak, nem csak szervezeten belül, de szervezeten kívül is. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Teams csapatokba meghívhatunk olyan külsős projekttagokat, akik rendelkeznek Azure Active Directory-val (vállalati Office 365-tel).

(A fejlesztés következő lépése lesz, amikor már nem csak Azure AD-vel, de Microsoft Accounttal is lehet majd csatlakozni akár Gmail.com-os email címekkel is egy egyszerű regisztráció után)

Biztonság és megfelelőség

Azontúl, hogy elérhető lett a vendégek becsatolása a Teams csoportokhoz, fontos szempont volt a fejlesztésnél, hogy a Microsoft biztosítsa a vállalati szintű biztonságot és a megfelelőségi biztosítékokat. A vendégfelhasználók beléptetése és menedzselése az Azure AD-n keresztül történik, így a rendszergazdák központilag állíthatják be a jogosultságokat és hozzáféréséket, sőt látják a vendégek tevékenységét is. A biztonságot a beépített machine learning algoritmusok is erősítik, amik felfedezik a gyanús eseteket, és ajánlásokat tesznek biztonságot fokozó eszközök alkalmazásába, mint a több faktoros authentikáció.

IT menedzselhetőség

A biztonsági szolgáltatásokon túl elvárás volt még, hogy a vállalat adminjai teljes rálátással bírjanak az összes felhasználói tevékenységre, így a vendégek aktivitásaira is. A beállításokat a saját, vállalati Office 365 beállításoknál lehet kezelni. Így a külsős, vendég felhasználókat gyorsan hozzá lehet adni, vagy el lehet távolítani a vállalati csapatból.

Amennyiben szeretné beállítani a külsős hozzáféréseket, vagy kérdése van az új fejlesztéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

Bővítsd az együttműködést