Hatékony munka a céges IT segítségével? Nekik már sikerült! – 2.rész

A megfelelő informatika hatalmas segítséget tud jelenteni egy vállalkozás életében. Itt az idő, hogy ne csak költségként, hanem produktív eszközként gondolj rá!

Tudtad, hogy egy jól működő céges informatika üzleti versenyelőnyt jelenthet vetélytársaiddal szemben?
Blogposztunkban egyik partnerünk példáján keresztül mutatjuk be, hogyan tudja egyszerűen modernizálni egy vállalkozás életét az Office 365 felhőalapú szolgáltatás.

Az Office 365 egy online magazin IT infrastruktúrájának modernizálására is tökéletesen alkalmas! Ha nem hiszed, olvasd el, hogyan változtatta meg a Humen Media Hungary Kft. munkatársainak az életét az új szolgáltatás bevezetése. Erdei Zsolt beszámolóját olvashatjátok.

A szolgáltatás bevezetése előtt milyen informatikai problémára kerestek megoldást?

Olyan modern informatikai megoldást kerestünk, amely segítségével egy könnyen és gyorsan kezelhető webes felületen tudjuk kezelni elsősorban a céges e-mail fiókokat. Mivel munkatársaink többsége kizárólag a webmail-en keresztül használ levelezést, ezért az elsődleges szempont az volt, hogy olyat felületet találjunk erre a célra, amelynek kezelése megkönnyíti a mindennapi életüket.

Miért választották az Office 365-öt?

Elsősorban az OWA alkalmazás adta előnyök miatt fizettünk elő az Exchange Online szolgáltatásra, később pedig az Office alkalmazások mindennapi online használata és egy közös fájlmegosztás használata érdekében váltottunk az O365 Vállalati Alapverziójára.

Mik a legnagyobb előnyök, amiket használni tudnak a szolgáltatás segítségével?

A legnagyobb előnyként a mobilitás megkönnyítését tudnám kiemelni, ami számunkra nagyon fontos. A vállalkozás munkatársai folyamatosan irodán kívül tartózkodik és akár a telefonjukról is meg tudja nézni a megosztott fájlokat és szükség esetén minimális szerkesztéseket is el tudnak végezni rajtuk.

Ezen felül az alkalmazások könnyű és egyszerű kezelése, a Microsoft adta biztonságos fájltárolás, és természetesen a felhőalapú és a desktop verzióban működő szoftverek folyamatos szinkronizációja. 

Miért választották a Systemfarmer Kft.-t üzleti partnerüknek?

Az Office 365 csomag vásárlásakor az interneten kerestünk magyarországi értékesítő vállalkozást, és így találtuk meg a Systemfarmer Kft-t. Akkor nem volt semmilyen elvárásunk a kiválasztott viszonteladó felé, viszont az alkalmazás használata során többször fordultunk kérdéssel és tanácsadással feléjük, amelyekre nagyon gyorsan és profi módon reagáltak, és segítették a különböző informatikai változások zökkenőmentes lebonyolítását.