Infografika: Elavult IT-ra panaszkodnak a hazai kkv-k

Az év eleje fontos időszak a vállalkozások életében, hiszen ekkor tervezik meg például az adott évre a költségvetésüket, valamint jelölik ki maguk számára az elérni kívánt célokat. Viszont célok elérését hátráltathatja akár a rosszul működő informatika is.

Egy rossz IT infrastruktúra sokat ronthat egy vállalkozás alkalmazottainak a produktivitásán. Sokan azt hiszik, hogy egy új rendszerre való váltás és annak bevezetése igen költséges befektetés, így inkább bele se vágnak a fejlesztésekbe.
Ennek ellenére napjainkban rengeteg költséghatékony informatikai megoldást biztosítanak a különböző kisebb-nagyobb szolgáltatók. Az elmúlt évek legrohamosabban fejlődő szolgáltatása például a számítási felhő, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy rugalmassá a teszi a munkavégzést helyszíntől és eszköztől függetlenül. Ugyan a felhőszolgáltatások egyre népszerűbbek, Magyarországon csak most kezd elterjedni a használatuk.
A változásra nagy szükség van mutatott rá az Ipsos MORI által 2015-ben készített felmérés is, melyből kiderült, hogy a magyar vállalkozások munkatársainak a nagyrésze elégedetlen munkahelye informatikai rendszerével!

Az Ipsos MORI a Microsoft megbízásából 2015-ben készített egy felmérést arról,  hogy mennyire elégedettek az európai kis-és középvállalkozások alkalmazottai a munkahelyük nyújtotta informatikai infrastruktúrával. A felmérésben 5,555 ember kérdeztek meg 16 európai országból, melynek Magyarország is része volt (résztvevő országok: Egyesült-Királyság, Lengyelország, Spanyolország, Hollandia, Csehország, Dánia, Olaszország, Belgium, Svédország, Svájc, Románia és Magyarország).

Az Ipsos MORI 303 maximum 250 főt foglalkoztató vállalkozásnál dolgozó magyar alkalmazottat kérdezett meg a felmérés keretein belül. A magyarországi adatokat egy szemléletes infografikában dolgoztuk fel nektek, de előre szólunk, hogy az eredményekből nem az alkalmazottak elégedettsége sugárzik!