Inspiráló filmidézetek vállalkozóknak

Az entrepreneur.com vendég szerkesztője Craig Cincotta nemrégiben úgy döntött, hogy elvágják a vezetéket otthonukban, hogy kevesebb időt töltsenek tv nézéssel, mivel rengeteg reklámmal szakítják meg mindenhol a műsorokat. Így átálltak a filmnézésre melynek eredményeként született ez a cikk, amit most nálunk is elolvashattok magyarul. Cincotta a filmek nézése közben nagyon sok olyan gondolattal, eszmével találkozott, melyek túl mutatnak a filmekben betöltött szerepükön, mivel a valós életben, a vállalkozók számára is hasznosak tudnak lenni ezek az összegyűjtött idézetek, főleg azoknak a vállalkozó szelleműeknek, akik most terveznek belevágni egy saját vállalkozás indításába!

Fények, kamera, csapó, startup!

1. “Találnom kell egy igazán eredeti ötletet. Ez az egyetlen módja annak, hogy kitűnjek a tömegből. Ez az egyetlen módja annak, hogy valaha is számítsak.” – John Nash (Egy csodálatos elmében)

Ha egy cég indításán gondolkozol, akkor olyasvalamit kell csinálnod, amit eddig még senki se csinált előtted. Ha azon dolgozol, hogy megold az igazi emberek igazi problémáit, akkor tényleges lépéselőnyre tehetsz szert a vetélytársaiddal szemben!

2. “Ne mondd, hogy nem tudom megcsinálni; ne mondd, hogy nem lehet megcsinálni! “ – Howard Hughes (Aviátor)

Útközben nagyon sok kételkedővel fogsz találkozni. Emberekkel, akik szkeptikusak, vagy nem rendelkeznek annyi akaraterővel, hogy megtegyék mindazt, amit te fogsz. Ha könnyű lenne, mindenki ezt csinálná. Ne hagyd, hogy mások bizonytalansága visszatartson céljaid elérésében.

3. “Csak ússz tovább.” – Dory (Némó nyomában)

Lesznek jó és rossz napjaid. Lesz néhány olyan nap, amikor csak folytatni kell az úszást és bízni abba, hogy holnap a jobbat hoz. Még akkor is, ha az árral szemben úszol, és úgy érzed, hogy közben semmit sem haladsz előre. Valójában akkor is szépen lassan, de haladsz a célod felé, azzal, hogy leküzdöd az előtted álló akadályokat!

4. “Olyan ajánlatot teszek neki, amit nem tud visszautasítani.” – Don Corleone (Keresztapa)

Rengeteget kell majd tárgyalnod és nem csak a kezdeti időszakban! Új partnereket és ügyfeleket kell szerezned, hogy életben tudd tartani a vállalkozásod. Igyekezned kell mindenkinek olyan ajánlatot tenni, amit senki más nem ajánl nekik!

5. “A legfontosabbak ebben az az üzletben a személyes kapcsolatok.” – Dickie Fox, Jerry McGuire

Az ügyfelektől a partnereken át az alkalmazottakig sokszor egy dolgon múlik a siker: az emberek közötti kapcsolatokon. Egy jó cég felépítéséhez meg kell találnod a megfelelő embereket. Ha ez nem sikerül, fárasztó csatákat kell majd megvívnod, ami akár a vállalkozásod kárára mehet.

Egy vállalkozás indításakor láthatod mennyire fontos, hogy a megfelelő emberekkel vedd körül magadat, hiszen részben ezeken az embereken, illetve a velük való együttműködésen múlik vállalkozásod sikere.  Alkalmazottaid elégedetté tételének egyik módja, hogy megfelelő munkakörnyezetet biztosítasz nekik a kezdettől fogva.

Az Office 365 a Microsoft felhőalapú szolgáltatása, amivel biztosíthatod alkalmazottaid számára a modern informatikai környezetet munkájukhoz. Az Office 365 használata elősegíti a csapatmunkát, illetve a tudásmegosztását egy vállalkozáson belül, emellett az előfizetéses rendszernek köszönhetően nagyon költséghatékony megoldás.

Forrás: entrepreneur.com