Ilyen lesz az Office a Windows 10-ben!

A Windows 10-zel együttműködve, az Office csapat egy adag új frissítést, fejlesztést készített az új operációs rendszerhez, folytatva a küldetésüket, hogy egy olyan Office-t hozzanak létre, amit mindenki, minden platformról produktívan tud használni. Az elmúlt 12 hónapban, a felhasználók már megtapasztalhatták, hogy hogyan definiálta újra a Microsoft csapata a tradicionális Office élményt mobilra, és felhőre szabva. Ennek a folyamatnak a következő lépéseként a szakemberek a Windows 10-hez új, érintésre optimalizált Word, Excel, PowerPoint, OneNote és Outlook szolgáltatásokat készítettek.

Az érintőképernyőre optimalizált Office

Az Office-csomag Windows 10-re az érintőképernyős verziókat is tartalmazza, melyek nagyban hozzájárulnak majd az Office-ok produktív használatához okostelefonokon és táblagépeken is. Az Office csapata az alapoktól kezdve újratervezte a programokat úgy, hogy megmaradjon a szeretett és ismert Office-élmény, de emellett jól működjenek az érintőképernyős Windows 10-en is. Az univerzális jelző ebben az esetben tényleg azt jelenti, hogy az Office alkalmazások ugyanazok lesznek képernyőmérettől függetlenül, ezzel megadva az esélyt a fejlesztőknek, hogy integrálják az Office csomagokat különböző platformokra.

Ezek az új Office alkalmazások gyárilag rajta lesznek minden Windows 10-es mobilon és tableten, illetve a többieknek elérhetőek lesznek a Windows Store-on keresztül. Mindeközben a Microsoft-nál keményen dolgoznak a következő asztali Office programon, aminek a neve Office 2016-lesz.

Word Windows 10-re – Hozz létre, és szerkessz jól kinéző dokumentumokat a Word-del! Nézd át, és jelöld meg a dokumentumokat, majd oszd meg észrevételeidet a többiekkel, akik az online térben veled együtt, egy-időben dolgoznak. Az új Insights kiegészítő -Bing támogatással- online anyagokkal: képekkel, web-címekkel, referenciákkal, és definíciókkal gazdagítja az olvasás élményét.

Word_UI_1992x1172

Excel Windows 10-re – Használd az Excel-t, hogy létrehozz és szerkessz munkafüzeteket,  analizáld az adataidat, illetve hogy megjelenítsd őket vizuálisan. Az Excel olyan új érintős vezérlőelemeket tartalmaz, amikkel olyan egyszerűvé válik a munka, hogy nem is fog hiányozni senkinek se az egér, se a billentyűzet például mikor ki kell jelölni egy cellatartományt, vagy éppen a diagramokat méretezünk.

Excel_UI_900x530

PowerPoint Windows 10-re – Készíts és szerkessz gyönyörű prezentációkat a PowerPoint segítségével. Utána használd a Presenter View módot, hogy felkészülj, és gyakorold az előadásodat. Ráadásul használhatod az Ink Tools-ot is, ami megengedi, hogy közben jegyzeteket készíts minden diához, előadás közben, így a közönséged biztosan elhiszi majd, hogy érted a dolgod.

PowerPoint_UI_900x525

OneNote Windows 10-re – Örökítsd meg minden új ötletedet, tennivalódat, és jegyzetedet a OneNote új verziójával! Az OneNote-ban most még egyszerűbbé válik, az együttműködés az osztálytársakkal és a munkatársakkal az Office ribbon felhasználói élménnyel.

OneNote_UI_900x530

Outlook Mail és Outlook Calendar Windows 10re – Egy e-mail megírása sose volt még ilyen egyszerű, hiszen mostantól a Microsoft Word ismerős, és hatékony szövegszerkesztőjét megtalálod a levélírás közben. Illessz be táblázatokat vagy képeket, használj pontokat, vagy színezd ki mondanivalódat. Hogy elkerüld a káoszt a postafiókodban, használd az új érintős mozdulatokat, hogy megjelölj, arhiválj, törölj, vagy olvass egyes leveleket.

Outlook_UI_900x530

Ha szeretnéd látni az Office Universal alkalmazások működését egy Windows 10-es tableten, ahol az olyan új felhasználói élményekről is többet megtudhatsz , mint a Pen és az Insights, akkor csekkold ezt a videót: