Pár hasznos és kevésbé ismert tipp az Office 365 használatához

Ebben az évben rengeteg újdonsággal jelentkezett a Microsoft, gondoljunk csak a nemrégiben mindenki számára elérhetővé tett új online prezentációs platformra a Sway-re, vagy az Office 365 Video-ra, az Outlook Clutter szolgáltatására és még sorolhatnánk. A rengeteg új lehetőség mellett természetesen a régi jól bevált szolgáltatásokról sem szabad megfeledkeznünk!

Mostani posztunkban pár hasznos tippet olvashattok az Offfice 365 használatához!

1. Az Office 365 egyik legnagyobb előnye, hogy lehetőségünk van közösen szerkeszteni Word, Excel és PowerPoint dokumentumainkat, így nem kell többet ide-oda küldözgetnie egymás között a munkatársaknak a különböző verziószámokkal ellátott fájlokat. Sőt mi több, az Office programok jelzik is, hogy ki melyik részt szerkeszti éppen.
Nem sokára pedig, már mindenki számára elérhető lesz a „Chat” funkció a Word-ben és a PowerPoint-ban. Így még egyszerűbbé válik majd a közös dokumentumok szerkesztése, hiszen az új funkciónak hála nem kell majd más felületeken megbeszélgetnünk, s ezáltal elhagynunk az Office programokat ahhoz, hogy egyeztetni tudjunk a változtatásokról egymással!

kozos.dok

2. Íme egy trükk az egymás közötti fájlmegosztásra azoknak, akik Office 365 vállalati csomagokat használnak: amennyiben az Outlook webes felületét használjuk és a fájlok csatolásánál azt választjuk ki, hogy „Beszúrás”->”Mellékletek vagy OneDrive fájlok”, akkor úgy továbbíthatjuk azokat kollegáinknak úgy, hogy egyből lehetőségük lesz egyszerre dolgozniuk velünk a fájlok legfrissebb verzióján (vagyis a címzett így automatikusan, egyből megkapja az engedélyt a dokumentum szerkesztésre)

link-to-files-dont-attach-them

3. Amellett, hogy a PowerPoint egy remek módja a prezentáció készítésnek, a Microsoft egy új felhőalapú prezentációs platformmal is kísérletezik, a Sway-jel.
A Sway-ben a prezentációnkhoz való képkeresés igen egyszerű: a Bing képkereső automatikusan értelmezi a prezentációnk tartalmát és az előadásunkhoz megfelelő képeket fog nekünk felajánlani.

let-bing-automatically-find-images-for-your-presentations

4. Az Excel új verziójában lehetőségünk van nagyon gyorsan átalakítanunk az adatainkat grafikonokká. Annyi a dolgunk, hogy a „Quick Analysis” eszközzel jelöljük ki azokat az adatokat, melyekre szükségünk van és ezután már csak kiválasztjuk a megfelelő grafikont, diagramot, amely legjobban prezentálni tudja az eredményeinket és készen is vagyunk.

excel-charts-graphs-pivot-tables-made-easy

5. Ha a régi bevált módszerrel szeretnénk prezentációt készíteni, akkor a prezentációnk színvonalát nagyban emeli, ha a fontos részek kiemelésénél, „megmutatásánál” laser pointer-t használunk. Ám sok esetben nem áll rendelkezésünkre ilyen eszköz, ebben az esetben az egerünk segítségével könnyen csinálhatunk „kamu lézer pöttyöt” a ppt-nkre, ennek beállítását itt találjátok.
Ez ugyan nem egy új Office 365 PowerPoint funkció, de például az iPad-re csak idén lett elérhető, ahol az egér helyett az ujjunkat is használhatjuk a lézer pötty irányítására a képernyőn.

turn-your-mouse-icon-into-a-laser-pointer

5+1. Most már az ingyenes elektronikus aláírás applikáció a DocuSign is elérhető az Outlook-ban. Így saját aláírásunkat fél perc alatt nyomtatás és szkennelés nélkül a dokumentum aljára tehetjük, ezáltal mások aláírását is sokkal könnyebb lesz megszerezni az egyes ügyintézésekhez!

add-a-signature-to-an-email

Még több hasznos tippet itt találtok!

Ha hasznosnak találtad a tippeket nyomj egy lájkot, vagy oszd meg a posztot másokkal is!