Rejtett dimenziók: 5 tipp a Skype használatához

A Skype egy nagyszerű szolgáltatás, hiszen a segítségével bárkivel fel tudjuk venni a kapcsolatot az interneten keresztül, de ezentúl még rengeteg olyan funkciót és lehetőséget is tartogat például kivállalkozások számára, amit csak kevesen ismernek és használnak!

Bárhol, bármikor, bármilyen eszközről

A Skype-ról köztudott, hogy egy univerzális applikáció, ami az összes operációs rendszeren és eszközön működik:a PC-től kezdve, a Mac-en keresztül a Linux-ig; az eszközöket tekintetében a határ szintén a csillagos ég: asztali gép, laptop, tablet, okostelefon, okostelevízió, még Xbox-on is működik. Persze arról se feledkezzünk meg, hogy a Skype letöltése és használata ingyenes, egyedül pár kiegészítő funkcióért kell fizetnünk, ha szeretnénk őket igénybe venni.

De íme 5 hasznos tipp, hogy milyen rejtett lehetőséget tartogat még magában a Skype!

Hetfoi-gif-challenge-1110_cf0f539c8084389ff9db0562f2b34337

1. Csökkentsd a vállalkozásod telefonszámláját Skype használattal

A Skype-to-Skype hívások ingyenesek, persze ehhez szükség van egy kis előretervezéshez, mivel mindkét fél számára szükséges, hogy legyen Skype felhasználója ahhoz, hogy Skype-on tudjanak beszélni. De ha például vásárolsz Skype Credit-et, vagy feliratkozol az előfizetéses Skype szolgáltatásra, akkor gond nélkül hívhatsz Skype-ról vezetékes és mobiltelefont is a világ minden pontján, ezzel pedig rengeteg pénzt spórolhatsz a vállalkozásodnak!

A fizetős Skype szolgáltatásnak pedig még így is jóval alacsonyabb a perc alapú csomagja, mint más szolgáltatóknak. Itt tudhatsz meg még többet a Skype árairól és szolgáltatásairól!

2. Online tréningek a Skype segítségével

A Skype egy remek lehetőség az online tréningekhez. A Skype ugyebár lehetővé teszi a videohívásokat is, így mások láthatnak téged miközben beszélsz, ehhez csupán webkamerával (kamerával) kell csak rendelkezned. Egyszerre maxium 10 fő vehet részt a beszélgetésben és beszélgetésbe rengetegféle eszközről be tudnak csatlakozni az emberek (asztali gépekről, laptop-okról, tablet-ekről és Xbox-ról is), a nagy létszámú konferenciahívásokhoz pedig hamarosan érkezik a mobil támogatás!

Mindezeken felül megoszthatod a képernyődet másokkal a Skype beszélgetés közben (engedéllyel még az egerünket is használni tudjuk a másik képernyőjén)! Ezzel a funcióval a Skype technikai segítségnyújtásra és oktatási célokra is használható, mindeközben pedig a képernyőn lévő „plusz-jel” segítségével a beszélgetésben résztvevőkkel dokumentumokat is megoszthatunk!

3. Küldj SMS üzenetet telefon nélkül!

Telefonhasználat nélkül, Skype-on keresztül bárkinek küldhetünk a SMS üzenetet is. Ez a szolgáltatás például kifejezetten előnyös, ha például a telefonunknak nincsen billentyűzete, vagy nagyon kicsi, ahhoz hogy kényelemesen használjuk. Ehhez az opcióhoz egyedül Skype Credit előfizetésre lesz szükségünk, ami ugyan fizetős, de még így is sokkal költséghatékonyabb megoldás!

SMS küldés lépései: Lépj be a Skype-ba és kattints a Hívás gombra. A legördülő „zászló listából” válaszd ki az országot, ahova szeretnél SMS-t küldeni és írd be a telefonszámot. Ahelyett, hogy rákattintanál a telefonhívásra, nyomd meg az SMS gombot és már írhatod is az üzenete. Az üzentet ára egyből meg is jelenik majd, ezután pedig már csak annyi a dolgunk, hogy elküldjük az üzenetet.

latest

4. Légy jelen a világban Skype telefonszámmal

A Skype-pal egy idegen országban való telefonálás is sokkal könnyebbé, olcsóbbá válik! Ha például nagyon sok ügyféllel, partnerrel rendelkezünk az Egyesült Királyságokban célszerű vennünk egy UK számot a Skype-on keresztül, ezzel rengeteg pénzt spórolhatunk majd meg! A hívások így a Skype felhasználónk fiókjaiba fognak beesni, ha pedig nem kényelmes a 24/7-es Skype jelenlét, akkor az is beállíthatjuk, hogy a Skype hívásokról értesítést kapjunk a mobilunkra, vagy akár a vezetékes telefonunkra!

Ezért a szolgáltatásért fizetni kell, egyrészt a külföldi számot, másrészt a hívásátirányításokat, viszont ha szükséged van egy külföldi telefonszámra valószínűleg ez a legjobb megoldás, amit találhatsz. A Skype telefonszám 5 dollárba kerül havonta, éves előfizetéssel, perc alapú számlázással. Itt olvashatsz még több hasznos infót a Skype telefonszámmal kapcsolatban.

5. Weboldal hívása

A weboldalunkra, blogunkra tehetünk egy Skype gombot, így ha a látogatók rákattintanak arra, egyből felhívhatnak minket Skype-on vagy üzenetet is küldhetnek. A beérkező hívásokat fogadhatjuk egyből Skype-on keresztül, vagy itt is átirányíthatjuk a vezetékes vagy mobil telefonszámunkra a hívást. De azt is beállíthatjuk, hogy csak hívni tudjanak minket a gomb segítségével, vagy csak üzenetet küldeni, sőt mi több akár hangpostánkra is érkezhetnek a bejövő hívások.

Arról viszont nem szabad megfeledkeznünk, hogyha élni szeretnénk ennek a szolgáltatásnak a lehetőségével, akkor be kell állítanunk a Skype fiókunkban, hogy olyan embereknek is tudjuk fogadni a hívásait, akik nem szerepelnek a névjegyzékünkben!