Ez a nap is elérkezett: ingyenes Office mobil app iPhone, iPad és Android eszközökre

Elérkezett a pillanat, amire már sokan vártak: a Microsoft Office most már iPad-re, iPhone-ra és Androidra is letölthető lesz!

A meglepő lépéssel a szoftver óriás fel akarta kicsit rázni az Office üzleti stratégiáját, hogy továbbra is megőrizze a szoros kapcsolatot az ügyfelekkel, akik igényt tartanak a Word, Excel és PowerPoint dokumentumaikra. A tegnaptól már nem kell Office 365 előfizetéssel rendelkeznünk ahhoz, hogy szerkeszteni, vagy tárolni tudjuk dokumentumainkat a felhőben! A napokban egyébként nem ez volt az egyetlen jó hír, mellyel a Microsoft előrukkolt: pár nappal ezelőtt jelentették be ugyanis azt is, hogy a vállalat stratégiai megállapodást kötött a Dropbox-szal is, integrálja annak felhőalapú tárolási rendszerét az Office asztali, mobil és web alapú szolgáltatásaiba. Mostantól tehát az iPad-re letöltött Office mellett az összes dokumentumunkat tárolhatjuk a Dropbox-ban, anélkül, hogy ezekért bármit is fizetnünk kéne Microsoft-nak (tegnap meg is jelenet az új iPhone app az Office-hoz). Viszont míg az egyéni felhasználóknak az Office mobil app ingyenesen hozzáférhető lesz, addig a vállalkozásoknak egyenlőre fizetni kell majd a szolgáltatásért.

Bár elsőre talán őrültségnek tűnhet az ingyenes Office app ötlete, de a Microsoft marketing igazgatója, Michael Atalla szerint  „ez a lépés nem egy új stratégia része, inkább csak a meglévő stratégiának a meghosszabbítása”.

IMG_0169

„Az online iOS és Android applikációval is igyekszünk ugyanazt az Office felhasználói élményt nyújtani, amit már megszoktak az ügyfeleink. Biztosak akarunk lenni abban, hogy a segítségünkkel a klienseink a legtöbbet tudják kihozni minden technológiai eszközükből.”-mondta Micheal Atalla.

Az új ingyenes app célja, hogy az Office versenyképes tudjon maradni a „mobilpiacon” is. Egyben ez egy okos taktikai lépés is a Microsoft-tól, hogy a konkurencia termékeire ingyenes applikációkat készít. Így egy ideig attól sem kell tartania a szoftver óriásnak, hogy az emberek Office helyett más ingyenes, internetről letölthető programokat fognak használni dokumentumaik szerkesztéséhez és tárolásához.

„Szeretnénk, hogy az alapvető alkotói élmény minden felhasználónk számára elérhető legyen, függetlenül attól, hogy milyen eszközt választanak”- mondta Atalla. Ez az élmény továbbra is fenntartja a felhasználók érdeklődését és kötődését az Office-hoz, így elkerülhetővé válik annak a jövőképnek az elkerülése, ahol az egyéni és a vállalati felhasználók már nem ragaszkodnak a Word, Excel és PowerPoint programokhoz.

Forrás: theverge.com